Welkom bij MA-KE!

Wil je een broek inkorten, gordijnen maken of een trouwjurk ontwerpen? Bij MA-KE kan dat! Tijdens het open atelier in Jongeren Cultuurhuis Kanaleneiland is iedereen welkom om vrij te werken. Er zijn naaimachines en allerlei stoffen aanwezig.

Openingstijden
Je kunt gewoon binnenlopen tijdens het open atelier, zonder afspraak. Toegang is gratis! Het open atelier vindt plaats op vrijdag tussen 13.00 en 17.00 uur. Wil je op een ander tijdstip langskomen of heb je een mode-idee en zoek je een plek om hieraan te werken? Neem contact met ons op via info@cultuurhuiskanaleneiland.nl of bel naar 030-2920980.

MA-KE mode atelier is onderdeel van De Boks Community van Jongeren Cultuurhuis Kanaleneiland.

 

MA-KE Open Atelier hernieuwd

Het MA-KE mode atelier heeft een geheel nieuwe plek gekregen: in de danszaal van Jongeren Cultuurhuis Kanaleneiland.

Er is een aparte werkruimte gecreëerd met naaimachines, paspoppen, allerlei materialen en textiel. MA-KE mode atelier maakt deel uit van De Boks Community.

 

 

En lezen maar… MA-KE magazine boeit uiteraard meteen: over MA-KE, mode, ambacht en streetstyle…

Koop het tijdschrift bij Primera of Vivant in Kanaleneiland winkelcentrum of kom langs bij MA-KE of Cultuurhuis.. het tijdschrift ligt heel binnenkort ook op verschillende plekken in de binnenstad.. so stay tuned via de MA-KE FACEBOOK pagina!

MA-KE @ de Nieuwjaarsduik Kanaleneiland

MA-KE was natuurlijk van de partij tijdens de Nieuwjaarduik Kanaleneiland ’13! Op de catwalk lieten wij een van onze wensjurken zien en Arabische couture van Siham Tib. De wensjurk is ontworpen door MA-KE medewerker Nurzehra Ulukaya. Daarnaast showden leerlingen van Hart van Noord hun bij MA-KE gemaakte rokjes en tasjes. En dat alles op stoere beats van de Platenbaas.

Natuurlijk wordt er als MA-KE er is ook iets gemaakt! Tijdens de MA-KE it workshop leerden bezoekers armbanden te maken met een bijzondere vlechttechniek: de Turkse knoop. De knoop dankt haar naam aan de Turkse tulband die dezelfde draaiingen maakt als deze knoop.


 

 

 

 

Zo maak je de Turkse Knoop 

 

Manal in zelfgemaakte rok                 Hibat in Siham Tib

(meer…)

mooie woorden voor MA-KE en MA-KERS


Inschrijven MA-KE naaicursus (okt-dec)


Nog heeeel even geduld…

Vanaf dinsdag 11 september kun je je via dit inschrijfmenu inschrijven voor de MA-KE naaicursus van het nieuwe MA-KE seizoen 2012/2013! De lessen starten in de 1e week van oktober en eindigen half december.


Wat leer en doe ik tijdens een MA-KE naaicursus
?

In 10 lessen van 2 uur leer je vanaf de basis kleding maken en ontwikkel je een eigen kijk op mode. In de cursussen komen zowel naai- als creatieve ontwerptechnieken aan bod. Je leert de basis,  zoals hoe werkt een naaimachine? Welke steken gebruik ik voor welke stof? Hoe maak ik een knoopsgat of hoe zet ik een rits in een rokje? Maar ook welke stof, lengte en kleur kies ik voor het maken van bijvoorbeeld een rok? Wat is een patroon en hoe leg ik die op stof? Je gaat afhankelijk van je niveau direct aan de slag met het maken van een kussensloop, make-up tasje, jurk, tuniek of rok.

Wanneer kan ik meedoen?

  • donderdagochtend van 9.30 tot 11.30 uur
    OF
  • woensdagavond van 19.00 tot 21.00 uur

Voor de MA-KE naaicursussen geldt:

Locatie: Auriollaan 50
Frequentie: 10 x 2 uur per cursusblok
Kosten: 60 euro of 30 euro voor U-pas houders (op vertoon pas), scholieren en studenten.
Materialen: materialen, zoals stof en fournituren moeten door de cursist zelf worden aangeschaft. Cursisten ontvangen voor de start van de cursus een materialenlijst.
Aantal cursisten: Er is plek voor max. 7 meiden/vrouwen per cursus.
Cursusblokken: Bij MA-KE zijn er 3 cursusblokken in 1 jaar: blok A: okt – dec, blok B: jan-mrt, blok C: april-juni)
Vakanties: Tijdens de schoolvakanties is er geen les
Betalen: In les 1 betaal je het totaalbedrag contant of je geeft in het inschrijfmenu aan dat je wilt betalen via een 1-malige machtiging.
Leeftijd: meiden en vrouwen vanaf 13 jaar

 

MA-KE is even met vakantie

Wij gaan even vakantie vieren (geen cursussen, geen workshops, geen open ateliers), maar niet getreurd, in september zijn we er weer! Of eigenlijk in augustus al, maar dan alleen voor alle kinderen in de wijk Kanaleneiland, we doen mee aan het ‘Zomer op Kanaleiland’ programma met een drietal leuke modeworkshops op de woensdagen. Maar jullie (meiden en vrouwen vanaf 13 jaar) zijn super welkom in de 1e week van september tijdens het Open Atelier op maandagavond van 18.00-21.00 uur! OF geef je in september op voor voor 1 van de cursussen, zie hier alle info erover. De cursussen starten in oktober, online inschrijving kan pas vanaf begin september.

Omdat we jullie niet zonder iets willen achterlaten hier een super leuke manier om je zomerse sandalen op te leuken: watch?v=ltqdX-1Doeg&feature=player_embedded

Handgemaakte MA-KE Clutches!

Een ‘clutch’.. wie heeft het niet in haar garderobe?! Onmisbaar voor elke vrouw, die houdt van stijl! Een elegant en verleidelijk handtasje dat kortweg clutch heet,

Speciaal voor het MA-KE modelabel zijn er zes prachtige clutches gemaakt. Allemaal met een uniek ontwerp en handgemaakt. Technieken zoals Randa (Marokkaanse knoop) en Oya (Turkse haaktechniek) zijn hiervoor gebruikt. De zes clutches zijn de eerste producten die het modelabel presenteert. Mis deze primeur dus niet en kom kijken bij de kick off van ARK Parade tijdens de Dag van het Park!

Dag van het Park Kanaleneiland vindt plaats op zondag 3 juni van 13.00 tot 16.00 uur op de groenstrook langs het Amsterdam Rijnkanaal ter hoogte van de Azielaan. Bekijk de flyer: Flyer Dag van het Park Kanaleneiland – Opening ARKzone zo 3 juni

Deze serie clutches zijn het eerste resultaat van het traject ‘van ambacht naar couture’ dat MA-KE begin dit jaar is ingegaan. Traditionele textiele ambachten uit Turkije en Marokko worden onderzocht en doorgegeven aan de volgende generatie door middel van workshops, exposities, uitgaves en proefproducten zoals deze clutches. In deze speciaal door MA-KE vrouwen ontworpen clutches krijgen de oude ambachten oya en randa een nieuwe toepassing. Resultaat is een unieke combinatie van hip en traditioneel.

 

De kleurige wijde tuniek in wording

Schrijf je in voor nieuwe cursussen die starten in april 2012!

INSCHRIJVEN NIET MEER MOGELIJK, BEIDE CURSUSSEN ZITTEN VOL

Vanaf nu kan je je inschrijven voor beginnerscursus I en beginnerscursus II. Je gaat afhankelijk van je niveau direct aan de slag met het maken van een kussensloop, make-up tasje, jurk of rok. In de cursussen komen zowel naai- als creatieve ontwerptechnieken aan bod.

Beginners I: Leer in 10 lessen vanaf de basis je eigen kleding maken en ontwikkel je eigen creatieve kijk op mode. Wanneer? Les 1 is op woensdag 11 april van 19.00-21.00 uur

Beginners II: Iedereen die Beginners I goed heeft afgerond (of aantoonbaar vergelijkbaar niveau heeft) gaat met deze cursus in 10 lessen verder in de mode op zowel technisch als creatief gebied. Wanneer? Les 1 is op dinsdag 10 april van 19.00-21.00 uur

Voor beide cursussen geldt:
Locatie: Auriollaan 50
Kosten: 40 euro of 30 euro voor u-pas houders, scholieren en studenten.
Betalen: In les 1 betaal je  het totaalbedrag contant of je geeft in het inschrijfmenu aan dat je wilt betalen via een 1-malige machtiging.