MA-KE @ de Nieuwjaarsduik Kanaleneiland

MA-KE was natuurlijk van de partij tijdens de Nieuwjaarduik Kanaleneiland ’13! Op de catwalk lieten wij een van onze wensjurken zien en Arabische couture van Siham Tib. De wensjurk is ontworpen door MA-KE medewerker Nurzehra Ulukaya. Daarnaast showden leerlingen van Hart van Noord hun bij MA-KE gemaakte rokjes en tasjes. En dat alles op stoere beats van de Platenbaas.

Natuurlijk wordt er als MA-KE er is ook iets gemaakt! Tijdens de MA-KE it workshop leerden bezoekers armbanden te maken met een bijzondere vlechttechniek: de Turkse knoop. De knoop dankt haar naam aan de Turkse tulband die dezelfde draaiingen maakt als deze knoop.


 

 

 

 

Zo maak je de Turkse Knoop 

 

Manal in zelfgemaakte rok                 Hibat in Siham Tib

Wat is de Wensjurk?

Deze jurk heeft in 2012 een reis gemaakt door Utrecht. De jurk wordt gedragen door een levende paspop (1 van de MA-KE vrouwen) die rondloopt en mensen uitnodigt de jurk met haar te MA-KEN. MA-KE a wish verzamelt wensen van mensen, elk lapje van de jurk staat symbool voor een wens. De wensjurk staat voor individuen die verbinding zoeken en door iets moois te wensen iets moois in gang zetten.